Over de Praktijk

OVER DE PRAKTIJK : 


Bijna 15 jaar geleden ben ik Praktijkdruk.nl gestart. Dit omdat ik altijd de wens heb gehad om met traditionele Chinese geneeswijze veel voorkomende klachten te kunnen verhelpen. Om de kneepjes van het vak te leren heb ik eerst mijn studie gevolgd aan de Hoge School van Antwerpen waarna ik deze het afgerond in China aan de Shangdong University. Mijn praktijk is klein maar persoonlijk aangezien ik alle behandelingen zelf doe. Het merendeel van mijn behandelingen zijn dan wel gedreven door klachten dan wel gedreven door onderhoud van het lichaam. Dit laatste is wellicht nog belangrijker als het eerste aangezien voorkomen beter is dan genezen.


In de loop der jaren heb ik mijn eigen techniek ontwikkeld. Deze is gebaseerd op hetgeen geleerd tijdens mijn studie en aangevuld met de praktijk. Tuina is een massagevorm die onderdeel is van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geenskunde.  De massage bestaat uit technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien en kloppen waarbij ik mijn vingers, handpalmen en ellebogen gebruik. Dit alles in combinatie met acupressuur wat ook bekend staat als drukpunt massage.  


Tuina massage heft energieblokkades op. Werkt ontspannend en bevorded de energie en bloedcirculatie waardoor de organen beter gaan functioneren. Tuina heeft ook een regulerende werking op de functies van het zenuwstelsel en maakt gewrichten soepeler. Tot slot helpt Tuina pijn te bestrijden en verbeterd het, het algeheel functioneren van het lichaam. 


10 jaar geleden ben ik ook gestart met Zwangerschaps Masage. Tijdens mijn eigen zwangerschap waren er weinig plaatsen waar ik terecht kon voor de nodige ontspanning maar bovenal om de veel voorkomende zwangerschapsklachten aan te pakken. In samenwerking met de verloskundige praktijk in Geertruidenberg heb ik vorm gegeven aan de huidige behandelwijze.


Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met me op !


 

Copyright @ All Rights Reserved